Pages


Reteta mostenita de la mama mea, prajitura copilariei mele ,pe care mult timp am urat-o, era motivul mamei mele de a nu imi da bani sa imi cumpar altceva dulce.
Haideti sa va prezint aceasta minunata prajitura!


INGREDIENTE:
Pt.blat:
  • 5 linguri de lapte;
  • 375 g de faina;
  • o cana de zahar;
  • 70 g de unt;
  • o lingurita de cacao;
  • un varf de cutit amoniac;
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
Pt crema:
  • 250 ml lapte;
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de gris.
  • 200 g de unt;
  • 200 g de zahar pudra.
Pt glazura:
  • 100 g de zahar;
  • o lingura de cacao;
  • 4 linguri de apa.
  • 50 g de unt;
  • 100 g de ciocolata amaruie.
Mod de preparare:
Prajitura contine 3 foi.

Prima si ultima foaie a prajiturii se prepara astfel: Intr-un castron se pun 5 linguri de zahar,250g de faina,o cana de zahar,70 g de unt,un ou intreg ,o lingurita de cacao si un varf de cutit de bicarbonat de amoniu.Toate aceste ingrediente se framanta si se coc doua foi.Se lasa la cuptor 20 de minute.

Foaia din mijloc se prepara astfel: Din 5 oua se face un blat de piscot,galbenusurile se freaca cu 5 linguri de zahar, iar albusurile se bat spuma, si se pun 5 linguri de faina, apoi se amesteca albusurile cu galbenusurile.Se lasa la cuptor 20 de minute.

Crema: Intr-un vas se pune o cana de lapte,zeama de la o lamaie si 4 linguri de gris.Se fierb si se amesteca continu pana se obtine un gris mai gros.Separat se freaca 200 g de unt cu 200 g de zahar pudra, iar cand grisul s-a racit se amesteca cu untul.

Glazura: Se amesteca 100 g de zahar cu o lingura se cacao ,4 linguri se apa si se pun pe foc,cand zaharul sa topit se adauga 100 g de ciocolata amaruie.Dupa ce se omogenizeaza se ia de pe foc si se adauga 50 g de unt amestecand continuu pana ce se topeste.

Intr-o tava se pune prima foaie peste care se toarna jumatate din crema abtinuta ,se intinde si se pune foaia de pandispan, peste foaia de pandispan se adauga cealalta jumatate de crema si se se pune ultima foaie.La final se toarna glazura si se baga la frigider.

Timp de pregatire: 1 ora si 30 de minute.

0 responses to "Prajitura "Televizor""

Trimiteți un comentariu