Pages

Reteta copilariei mele, de fiecare data cand gatesc ciulama imi amintesc de mama mea care ne astepta de fiecare data la ea cu o ciulama de pui crescut in casuta noastra de la tara si mamaliguta fierbinte.Gustul acela minunat nu il mai regasesc azi, insa duc mai departe aceasta traditie gatind-o si pentru copilul meu.Este un pranz excelent pentru o duminica in familie.
Va poftesc la masa!
Pofta buna!

INGREDIENTE: - 750 g carne de pui ;
                           - 1 ceapa medie ;
                           - 1 foaie de dafin ;
                           - sare;
                           - 1 lingura de unt sau ulei;
                           - 4 linguri rase faina;
                           - 2 cesti de zeama de carne ;
                           - 2-3 linguri de smantana.

MOD DE PREPARARE:
Se pune la fiert 1 kg de carne taiata bucatele,avand grija ca apa sa acopere bine carnea.Se adauga sare si o ceapa.Se amesteca intr-o cratita pe foc, o lingura de unt (sau ulei) cu 4 linguri rase de faina, fara sa se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa fiarba, amestecand mereu cu lingura. Cand devine gros ca o smantana, se toarna peste carne si se mai lasa sa fiarba impreuna. Se pot adauga si cateva ciuperci, taiate in felii si inabusite in unt.
Se serveste imediat sau se tine la cald, pe baie de aburi.

Timp de preparare: 45 min

















0 responses to "Ciulama de pui"

Trimiteți un comentariu