Pages

Ciorba este un preparat traditional romanesc, nelipsit din meniul zilnic al familiei. Este bogata in vitamine, cu un continut redus de calorii. Deasemenea, este un medicament natural in perioada rece, servita fierbinte da organismului o stare de bine.
Fiecare zona a Romaniei are modul sau de preparare a ciorbei, astfel in zona Moldovei se foloseste borsul din tarate pentru acrirea ciorbei, in zona Olteniei se folosesc corcodusele, otetul sau rosiile pentru a fi acrita.
M-am gandit sa va prezint astazi "Ciorba de perisoare", un preparat usor, ideal pentru masa de pranz, bogat in vitamine si proteine. Eu o servesc cu smantana si nu uit niciodata ardeiul iute.



INGREDIENTE:
  • 300 g carne porc;
  • 300 g carne vita;
  • o jumatate de cana de orez;
  • 2 oua;
  • 2 cepe;
  • un ardei gras;
  • 2 morcovi;
  • o radacina de patrunjel;
  • un pastarnac;
  • 4 rosii;
  • zeama de la o lamaie;
  • 1 legatura de leustean;
  • sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Carnea, spalata si curatata, se taie bucatele, apoi se da prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa curatata si taiata in sferturi. Se adauga orezul, spalat si scurs, ouale, sare si piper. Se omogenizeaza si se modeleaza perisoarele.
Intre timp se pun la fiert, in apa rece, ardeiul si restul legumelor, taiate in fasii, precum si rosiile si ceapa ramasa, taiate in sferturi. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga perisoarele si se mai lasa la foc o jumatate de ora, apoi se toarna zeama de lamaie iar dupa o jumatate de minut se opreste focul.
Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt si cu ardei iute.

Timp de preparare: 60 de minute

0 responses to "Ciorba de perisoare"

Trimiteți un comentariu