Pentru aceasta reteta am ales pieptul de pui, deoarece este carnea nelipsita din frigiderul oricarei familii. Puiul este perfect pentru o cina tarzie, se prepara si se digera repede. L-am pregatit intr-un mod mai sanatos, nu l-am prajit , l-am facut la gratar.
Exista nenumarate moduri de preparare a puiului, insa eu am folosit ce aveam prin frigider. O cutie de smantana, niste lapte, usturoi, o cutie de ciuperci si preferatul meu, patrunjelul, nu ratez niciun preparat fara sa pun un pic de patrunjel.
Haideti sa vedem rezultatul. Astept opiniile voastre!
INGREDIENTE :
Exista nenumarate moduri de preparare a puiului, insa eu am folosit ce aveam prin frigider. O cutie de smantana, niste lapte, usturoi, o cutie de ciuperci si preferatul meu, patrunjelul, nu ratez niciun preparat fara sa pun un pic de patrunjel.
Haideti sa vedem rezultatul. Astept opiniile voastre!
INGREDIENTE :
- 500 g de piept de pui ;
- 150 g de smantana ;
- 100 ml de lapte ;
- 3-4 catei de usturoi ;
- 4-5 fire de patrunjel ;
- 2 linguri de unt ;
- 1 lingurita de condimente pentru pui ;
- 180 g de ciuperci proaspete ;
- 1 lingura de faina .
MOD DE PREPARARE:
- Se taie pieptul de pui felii, se condimenteaza si se pun pe gratarul incins in prealabil.
- Ciupercile se taie cuburi mici si se calesc 5-6 minute.
- Separat intr-un vas rezistent la foc se pun cele doua linguri de unt, peste care se incorporeaza faina.
- Treptat se adauga laptele, apoi smantana si se amesteca continuu pana se ingroase.
- Se ia sosul de pe foc si se adauga ciupercile si patrunjelul tocat marunt.
- Pe o farfurie se aseaza bucatile de piept de pui, iar cu ajutorul unei linguri se toarna peste ele sosul obtinut.
Pofta buna!
Timp de preparare: 30 minute
Trimiteți un comentariu