Pages

Aceasta prajitura se pregateste repede.In mai putin de o ora de cand v-a trecut prin gand sa o faceti,va veti rasfata cu acest preparat,la o ceasca de ceai,de cafea sau langa un pahar cu lapte.



INGREDIENTE:

500g faina
1 pachet de margarina
4 oua
350g zahar
100g de nuci
1 praf de copt
coaja de lamaie
gem de caise,piersici sau prune

MOD DE PREPARARE:

Se freaca margarina cu 150 g zahar, se adauga pe rand galbenusurile si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, apoi treptat faina si coaja de lamaie.Se framanta un aluat, care se imparte in doua.Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina.Se pune deasupra un strat subtire de gem peste care se aseaza a doua foaie intinsa din restul de aluat.Se introduce tava in cuptor unde se lasa circa 20 de minute in asa fel incat prajitura sa nu fie complet coapta (chiar numai pe jumatate).

Intre timp se bat albusurile spuma cu 200 g zahar pudra si cand sunt bine intarite, se adauga nucile trecute prin masina.Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra.Se aseaza din nou la un foc mic, unde se lasa 40 de minute.Cand este gata se taie calda cu un cutit bine ascutit si se lasa in tava pana ce se raceste.

Timp de preparare: 90 de minute

0 responses to "Prajitura 'Figaro'"

Trimiteți un comentariu