Pages

Cunoasteti sentimentul acela de "as manca ceva, ceva bun, dar nu stiu ce" ? Sunt sigura ca da! Pentru astfel de situatii apelez la "reteta de urgenta". Este usoara, gustoasa, satioasa si arata foarte bine! Pe langa toate acestea, este o reteta rapida si cu grad de dificultate scazut, astfel ca nu poti da gres! 
Obisnuiam sa prepar briose dulci, insa de data asta am hotarat sa le fac sarate. Spre surprinderea mea sunt delicioase, le poti manca in orice moment al zilei.
Incercati aceasta reteta si astept parerile voastre !



INGREDIENTE:

Pt. aluat :  
  • 200 ml lapte caldut ;
  • 1 lingura de unt ;
  • 1 lingurita de sare ;
  • 400 g de faina ;
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata.
Pt. umplutura :
  • o cutie de branza cu smantana (Rarau) ;
  • 1 ou ;
  • sare ;
  • piper ;
  • 1 lingurita de marar tocat marunt ;
  • 2 fire de ceapa verde ;
  • 4 felii de bacon ;
  • 2 felii mari de cascaval ;
  • 4 ciuperci proaspete medii ;
  • 1 ardei gras rosu ;
  • 4-5  rosii cherry ;
  • 1 lingura de ulei de masline.

MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun ingredientele pentru blat in masina de framantat paine. Dupa ce s-a framantat, presara faina pe masa de lucru si intinde cu sucitorului o foaie de aluat.  Cu ajutorul unui pahar, decupeaza cerculete. Unge fiecare forma de briosa cu putin unt, dupa care aseaza cate 2 cerculete cu marginile ridicate in fiecare lacas din tava.
  2. Ciupercile se taie in cubulete si baconul patratele si se pun intr-o tigaie cu putin ulei sa se caleasca circa 5-7 minute.
  3. Se amesteca branza cu sare, piper, ardeiul gras taiat cubulete, ceapa,  mararul, tocate marunt, oul, baconul si ciupercile calite in prealabil.

Amestecul arata asa :


   4. Toarna amestecul in fiecare forma de briosa, taie rosiile cuburi si cascavalul felii, asezoneaza briosele

  5. Baga briosele in cuptor si lasa-le 15 minute la foc mic ca sa mai creasca blatul, apoi mareste focul pentru inca 20- 25 de minute.


Pofta buna !



Timp de pregatire : 45 minute












0 responses to "Briose aperitiv"

Trimiteți un comentariu