Pages

Cuvantul "musaca" vine din araba si inseamna servit rece, intr-adevar arabii o servesc rece deoarece la ei este un fel de salata compusa in principal din tomate si vinete, servita ca antreu.
Musacaua se prepara din carne tocata si diferite legume. Atat carnea cat si legumele, sunt mai intai prajite, separat, apoi se aseaza in cratita, alternand un rand de legume si un rand de carne. Cele mai obisnuite sunt cele de vinete, de conopida, de dovlecei, de varza si de cartofi.
Dintre toate aceste tipuri de musaca mie imi place cea de cartofi si am pregatit-o pentru voi in aceasta postare.
Sa aveti pofta !



INGREDIENTE:
  • 750 g carne ;
  • 1 kg de cartofi ;
  • 3 cepe ;
  • 1 ou ;
  • 2 linguri de smantana ;
  • 2 linguri de faina ;
  • 1/4 kg de rosii ;
  • 4 linguri de ulei ;
  • sare ;
  • piper ;
  • 5 fire marar ;
  • 5 fire patrunjel.
MOD DE PREPARARE :
  1. Se aleg cartofii nu prea mari, se curata de coaja si se taie felii rotunde cat un deget de groase.
  2. Se trece prin masina de tocat carnea de pui.
  3. Se pune intr-o tigaie o lingura de ulei, in care se rumeneste ceapa taiata marunt, apoi se pune si carnea tocata, lasandu-le sa se prajasca impreuna.
  4. Dupa ce s-a luat carnea de pe foc, se adauga sare, piper, verdeata tocata si un ou, amestecand bine.
  5. Se unge o cratita cu ulei pe fund si margini si se aseaza un rand de felii de cartofi, sa acopere bine intreaga suprafata.
  6. Deasupra se asterne un strat de carne, apoi iar unul de cartofi, unul de carne, terminand cu unul de cartofi.
  7. Se adauga o cana de apa in care dizolvi 2 linguri de bulion de rosii.
  8. Se acopera cu o folie de aluminiu musacaua si se baga la cuptor 1 ora jumatate, apoi se scoate folia, se bat doua oua si se toarna deasupra.
  9. Se mai lasa 30 de minute la cuptor.
Pofta buna!

Timp de preparare : 2 ore

0 responses to "Musaca de cartofi si pui"

Trimiteți un comentariu