Pages

   Din seria "ce gatim si devoram de craciun?" am sa va prezint o prajitura cu o forma asemanatoare cozonacului Panettone, acel cozonac pufos si aromat, frumos ambalat in cutii de carton de care va "impiedicati" pur si simplu cand intrati in orice supermarket in prag de sarbatori.
     Primisem cadou o forma din silicon pentru cozonac panettone si ma pregateam sa incerc pentru prima data sa prepar un astfel de cozonac, insa chiar inainte de a ma apuca am primit un telefon de la mama mea care ma anunta ca deja incepuse sa pregateasca cozonaci traditionali, dupa o reteta lasata mostenire din generatie in generatie, asa ca, avand cozonacii de craciun asigurati :P, am cautat o alta reteta pentru care sa folosesc forma primita cadou si iata ce minunatie am gasit.






INGREDIENTE :

Pentru aluat :
  • 125 g unt moale ;
  • 2 linguri coaja de portocala rasa ;
  • 170 g zahar pudra ;
  • 3 oua ;
  • 300 g faina ;
  • 1 plic de praf de copt ;
  • 60 ml suc proaspat de portocale ;
  • un plic de zahar vanilat ;
  • 250 g iaurt
Pentru glazura :
  • 100 g de ciocolata ;
  • 100 ml frisca
MOD DE PREPARARE :
  1. Se mixeaza untul moale, coaja de portocala si zaharul pudra pana ce amestecul se albeste si isi dubleaza volumul.
  2. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
  3. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.
  4. Sucul de portocale si iaurtul se adauga in doua prize.
  5. Separat se bat albusurile spuma si se adauga peste aluat.
  6. Se unge si se tapeteaza o tava cu gaura la mijloc si se adauga aluatul pentru 45 de minute.
  7. Se lasa apoi sa se racoreasca in tava, apoi se scoate si se aseaza pe un gratar pentru a se raci complet.
  8. Pentru glazura de ciocolata, frisca fiarta se pune peste ciocolata rupta, iar dupa topire se toarna peste inelul aromat.

Timp de pregatire : 1 ora

0 responses to "Inel aromat"

Trimiteți un comentariu