"Ciupercute din oua si rosii", un aperitiv gustos si usor de preparat. Eu am folosit prima data aceasta reteta la ziua baietelului meu,ne-am distrat impreuna la prepararea ei si bineinteles am incantat toti copii cu aspectul lor jucaus!
O recomand tuturor mamicilor!
INGREDIENTE: - 4 oua mari fiete tari;
- 4 rosii mici;
- 2 castraveti murati;
- 100 g de pate de ficat de pui;
- o ceapa verde;
- 50 g unt;
- sare, piper dupa gust.
- zeama de lamaie.
MOD DE PREPARARE:
Se fierb ouale,se taie capacelele de albus si se golesc de galbenusi.Capacele de albus se pastreaza pentru decor.Intr-un blender se pun galbenusurile fierte tari, pateul de ficat,ceapa verde,castravetii murati, sare, piper,zeama de lamaie si untul.Se mixeaza totul pana obtinem o compozitie omogena.
Cu pasta obtinuta se umple albusurile si rosiile (pe care le-am curatat in prealabil pentru a fi umplute)
Se aseaza ouale umplute pe un platou si se acopera cu rosie umpluta formandu-se o palarie.Ciupercile umplute le decoram cu bucatelele de albus fiert,cel ramas de la capacele.
Timp de preparare: 30 de minute
O recomand tuturor mamicilor!
INGREDIENTE: - 4 oua mari fiete tari;
- 4 rosii mici;
- 2 castraveti murati;
- 100 g de pate de ficat de pui;
- o ceapa verde;
- 50 g unt;
- sare, piper dupa gust.
- zeama de lamaie.
MOD DE PREPARARE:
Se fierb ouale,se taie capacelele de albus si se golesc de galbenusi.Capacele de albus se pastreaza pentru decor.Intr-un blender se pun galbenusurile fierte tari, pateul de ficat,ceapa verde,castravetii murati, sare, piper,zeama de lamaie si untul.Se mixeaza totul pana obtinem o compozitie omogena.
Cu pasta obtinuta se umple albusurile si rosiile (pe care le-am curatat in prealabil pentru a fi umplute)
Se aseaza ouale umplute pe un platou si se acopera cu rosie umpluta formandu-se o palarie.Ciupercile umplute le decoram cu bucatelele de albus fiert,cel ramas de la capacele.
Timp de preparare: 30 de minute
Trimiteți un comentariu